ZLATKO BOUREK-VIRTUALNO KAZALIŠTE

Predavanje Teatar figura/nakaza- karakter i groteska u lutkarstvu. Kratak uvod u Bourekverzum  izv. prof. dr. sc. Saše Došen

 

Projekt Zlatko Bourek -Virtualno kazalište predstavlja novi online kulturni sadržaj koji omogućuje prezentaciju bogatog opusa hrvatskog umjetnika Zlatka Boureka na područuju likovne umjetnosti (slikarstvo, kiparstvo, grafika, ilustracija), kazališta (režija, scenografija, kostimografija, lutkarstvo), crtanog filma i filma (Zagrebačka škola crtanog filma, animirana serija Prof. Baltazar i dr.).

U sklopu edukativnog dijela projekta u ponedjeljak 28.03. 2022. održano je online predavanje izv. prof. dr. sc. Saša Došen Teatar figura/nakaza- karakter i groteska u lutkarstvu. Kratak uvod u Bourekverzum. Predavanje je namijenjeno studentima Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Izv. prof. dr. sc. Saša Došen se nakon diplome na Central Saint Martins College of Art and Design u Londonu, bavi kostimografijom, scenografijom, oblikovanjem i izradom lutaka te grafičkim oblikovanjem. Doktorat znanosti stječe na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu obranivši rad naslovljen Poetika groteske u teatru figura Zlatka Boureka. Od 2007. godine zaposlena je na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Predavanjelink

Uz predavanje, u razoblju od 28. 03. do 26.04. 2022. studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, sudjelovat će i u edukativnim radionicama pod vodstvom izv. prof. dr. sc Saša Došen, red. prof. art. Đorđa Jandrića i doc. art. Barbare Bourek. Cilj radionica je studente upoznati s kazališnim, lutkarskim opusom Zlatka Boureka te razviti nove tehnike i vlastita kiparsko – lutkarska djela.

Galerija: